Home » SEO diensten » SEO Analyse

SEO Analyse

Wil je weten hoe jouw website ervoor staat en nóg beter kan presteren in Google? Laat dan een website SEO analyse uitvoeren. 

Deze analyse geeft je handvatten en inzichten om je vindbaarheid te verbeteren en dus verder te groeien!

Website analyse - SEO Audit door seo specialist

Wat is een SEO Analyse

Een SEO analyse is een zeer grondige check van je volledige website op het gebied van SEO. Met deze analyse wordt je site gecontroleerd op de zoekwoorden, techniek, de content en het linkprofiel. 

Je website wordt gecheckt op ruim 100 punten. Deze analyse levert dan ook een uitgebreid SEO rapport op vol met verbeterpunten en inzichten in je website.

Met dit SEO rapport kun je aan de slag om je website te gaan verbeteren en daarmee je organische verkeer te vergroten. Na de SEO analyse kan je de bevindingen met je developer, contentschrijver of seo specialist bespreken om je website verder te verbeteren.

Vraag een SEO analyse aan.

Waarom een SEO analyse laten doen?

Je bent hier waarschijnlijk omdat je benieuwd bent of een SEO analyse je gaat helpen. Het korte antwoord is, ja dat gaat je helpen.

Uit een analyse komen altijd wel verbeterpunten naar voren voor je website. Belemmeren technische aspecten je vindbaarheid in Google? Dan komt dat met deze analyse naar boven.

Ranken je pagina’s niet hoog genoeg? Wellicht is er iets met je site structuur, je crawlbudget, of target je nét niet de juiste zoekwoorden. 

Ook kan het voorkomen dat je techniek en content eigenlijk gewoon hartstikke goed zijn, maar dat je je in een competitieve markt bevindt met websites met een veel hogere autoriteit. Dan is het slim om je backlinkprofiel eens helemaal door te spitten. 

Zo zijn er nog tientallen factoren waar een SEO analyse je inzichten en handvatten in geeft.

SEO Specialist Utrecht - Niels Eric - Hoger in Google

Redenen om een SEO analyse uit te laten voeren

  • Zijn je websitebezoeken ineens teruggelopen?
  • Je hebt het gevoel dat ‘iets’ je ranking in Google tegenhoudt.
  • Je hebt twijfels over de techniek van je website.
  • Gewoon eens goed je SEO laten checken.
 

Voordelen van een SEO website analyse

Wat kan je verwachten van een SEO analyse door Niels Eric?

Ik doe als SEO specialist een grondige analyse van je website en breng kansen, zwaktes en sterktes in kaart. Daarmee kun je vervolgens gericht aan de slag om online te groeien

Deze analyse is dan ook vaak de basis wanneer je aan SEO uitbesteden denkt.

Technische SEO

Deze seo analyse richt zich op allerlei technische obstakels en verbeterpunten die Google in de weg staan om je website goed te crawlen en indexeren.

Door mijn diverse tools te gebruiken breng ik de technische issues van je website in kaart zodat deze opgelost kunnen worden. 

Uit de analyse kunnen diverse problemen naar voren komen, zoals kritische server foutmeldingen en 404 errors. Bij minder kritische problemen moet je denken aan bijvoorbeeld te korte of te lange meta-titels en meta-teksten.

Website snelheid en Mobiele SEO

Een belangrijk onderdeel waar ik aandacht aan besteed is de snelheid van je website en hoe je website op mobiel presteert. 

Google is sinds 2018 overgegaan op mobile-first-indexing. Dit houdt in dat Google je mobiele website crawlt en boven je desktop versie waardeert.

Voor de snelheid van je website kijk ik onder andere naar de laadtijd, afbeeldingsgroottes, CSS, HTML en Javacsript code. Google heeft aangegeven medio 2021 nog meer waarde te hechten aan de gebruikerservaring op een webpagina.

On-page SEO

On-page SEO gaat over het optimaliseren van je zichtbare content op de pagina’s van je website. Met name je tekst en afbeeldingen.

In een SEO analyse besteed ik aandacht aan de volgende on-page factoren;

  • Keywords
  • Interne links
  • Afbeeldingen
  • Backlinks
  • Technische staat van de website
Het is waardevol om hier meteen een zoekwoordenonderzoek bij uit te laten voeren. Samen met je seo rapport is dat een perfecte combi bij het verbeteren van je vindbaarheid.

Off-page SEO

Dit onderdeel gaat in de webanalyse in op je backlinkprofiel. Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website. Google hecht veel waarde aan deze links en ziet graag een ‘gezond’ backlinkprofiel. 

Heb je bijvoorbeeld ooit veel links gekocht op pagina’s met een lage autoriteit, dan kan Google je daarom lager ranken. Ik kijk hoe jouw backlinkprofiel zich verhoudt tot die van je concurrentie, dat is waardevol om te kunnen bepalen wat er nog moet gebeuren om je concurrentie voorbij te gaan.

Deze informatie gebruik ik tijdens een seo traject dan ook om nieuwe backlinks te bemachtigen van relevante en autoritatieve partijen.

Dit kunnen zowel gratis als betaalde links zijn, als ze maar gezond zijn voor jouw website. Heb je wel eens aan een compleet SEO pakket gedacht?

SEO Specialist Utrecht - Niels Eric

Benieuwd naar jouw kansen in Google?

Neem contact met mij op, dan bekijken we de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

SEO Analyse, SEO Audit, website Analyse, wat is het?

Je komt online veel verschillende termen tegen als je zoekt naar een seo scan of seo check. 

Zo kom je betaalde, maar ook gratis seo checks tegen. Wat is precies het verschil?

In principe betekenen al deze termen hetzelfde, alleen zit er wel veel verschil in het resultaat. 

Een SEO analyse of SEO Audit is een grondige analyse van je site. De termen seo scan of seo check worden juist veel voor een ‘eenvoudige check’ gebruikt.

In mijn SEO analyse lever ik je een uitgebreid SEO rapport met een concreet actieplan. Hierin vind je verbeterpunten ingedeeld op basis van impact vs inspanning. Je kunt er dus meteen gericht mee aan de slag.

Op die manier kan je snel het ‘laaghangend fruit‘ aanpakken en de ‘high impact + low effort’ punten gaan inplannen.

Gratis seo scan

Ik bied ook een gratis seo check aan. Deze check gebeurt handmatig en geeft je een indicatie of er verbeterpunten aan je website zijn en op welke gebieden. Wees je bewust dat de gratis check niet de diepte ingaat.

Deze eenvoudige seo check geeft je een handige indicatie of je baat hebt bij een zoekmachine optimalisatie traject of een uitgebreide SEO analyse.

Laten we aan de slag gaan!

Start vandaag met groeien! Neem direct contact op.

Scroll naar top