Home » SEO diensten » Dashboarding

Dashboarding

Krijg grip op je groei met een helder dashboard waarmee je jouw online performance monitort. 

Behoud daarmee op een overzichtelijke manier inzicht in jouw belangrijkste marketing KPI’s.

Een dashboard is onmisbaar bij het uitvoeren van jouw SEO strategie.

Dashboarding - Een seo dashboard of marketing dashboard geeft je grip op je online groei

Wat is Dashboarding?

Dashboarding is het visueel inzichtelijk maken van data. Een dashboard geeft je de belangrijkste data overzichtelijk weer. Meestal zijn dit je KPI’s en doelen. 

In een dashboard wordt in één scherm (of soms meerdere) je belangrijkste metrics getoond. Hiermee kun je snel de voortgang inzien om daar vervolgens op te sturen. Een dashboard is bedoeld om eenvoudig grip te houden op je belangrijkste doelen.

Waarom een marketing dashboard of SEO dashboard laten maken?

Een marketing dashboard of SEO dashboard helpt je om in de gaten te houden hoe je marketing- of seo-strategie zich ontwikkelt. Een dashboard is onmisbaar bij het uitvoeren van je SEO strategie.

Zoals ik hierboven schreef geeft zo’n dashboard op visuele wijze weer hoe je belangrijkste KPI’s en doelen ervoor staan. In een marketing dashboard worden verschillende soorten data uit diverse bronnen samengevoegd om een compleet totaalbeeld te geven. Dit geeft je het gemak om in één opslag te zien wat goed gaat en waar je moet bijsturen.

Een dashboard laten maken geeft je bovendien verschillende voordelen.

  • Ik neem je de tijd en moeite uit handen om het dashboard in te richten.
  • Je houdt zelf controle over welke KPI’s of metrics je in het dashboard wilt terug zien. 
  • Ik adviseer indien gewenst natuurlijk ook bij het maken van de keuzes.

De voordelen van dashboarding

Neem contact op om je project te bespreken. Aan de hand van jouw input maak ik een offerte op maat.

Dashboard mogelijkheden

SEO Dashboard

Geeft je inzicht in de belangrijkste gegevens rondom je organische bezoekers.

Marketing Dashboard

Allround marketing dashboard met inzicht in je resultaten uit SEO, AdWords, Conversies etc.

Meer wensen & ideeën?

Wil jij met een dashboard meer monitoren dan enkel je SEO en Marketing voortgang?

 

 

Vertel me jouw ideeën, dan bespreken we de mogelijkheden.

Hoe werkt zo'n data dashboard?

Als je een dashboard door mij laat maken dan is dit dashboard altijd online inzichtelijk voor jou. Het dashboard is ingericht aan de hand van jouw wensen, doelen en je type organisatie.

Zo heeft bijvoorbeeld een webwinkel totaal andere doelen dan een informerende website.

Je dashboard is altijd up-to-date omdat ik diverse ‘live’ databronnen aan het dashboard koppel. Denk bijvoorbeeld aan databronnen als Google Analytics en Google Search Console

Dit zorgt voor gemak en toegankelijkheid. Zijn de bronnen eenmaal gekoppeld én is het dashboard ingericht? Dan beschik je altijd en overal over je meest recente data.

Welke dashboarding tools zijn er?

Er bestaan veel verschillende dashboarding tools met elk unieke eigenschappen. Afhankelijk van je wensen kiezen we de juiste tool voor jouw organisatie. 

Voor SEO en Marketing dashboards maak ik het liefst gebruik van Google Datastudio. Deze dashboarding tool van Google is gratis en dus een goedkopere optie. Bovendien biedt deze dashboarding tool veel mogelijkheden. 

Indien er koppelingen met specifieke software nodig zijn, kijken we naar andere geschikte tools te kijken.

Dashboarding kosten

De kosten om een dashboard op maat te laten maken beginnen vanaf €349,-. De kosten voor een marketing dashboard of seo dashboard zijn afhankelijk van je wensen, doelen en de benodigde tools en koppelingen.

Ik leer graag meer over jouw organisatie en haar doelen, welke tools er nu gebruikt worden om te meten en welke KPI’s belangrijk zijn.

Wil je aan de slag met een strak dashboard of heb je hier vragen over? Neem dan contact op en laat me weten wat je wilt kunnen monitoren. Dan neem ik binnen een werkdag contact met je op om de details door te nemen zodat ik een gepaste offerte voor je kan opstellen.

Wil je meer grip op je groei en inzicht in je KPI's?

Neem contact op en vertel me wat jouw wensen zijn voor een dashboard op maat.

Dashboarding helpt je je voortgang en prestaties te bewaken.

Met Dashboarding zorg je ervoor dat je de prestaties en voortgang van je organisatie eenvoudig en overzichtelijk kunt inzien. Daarnaast helpt een dashboard je om je collega’s meer inzicht in de voortgang te geven. 

Stel je doel is om op 5 belangrijke zoekwoorden in de top 5 van Google te ranken, dan richt ik het dashboard zo in dat je die voortgang kan monitoren.

Alle opties en mogelijkheden zijn bespreekbaar op basis van jouw organisatie. Of je doelen nu klein of groot zijn, een goed ingericht dashboard helpt je verder.

Dashboarding in het kort

Dashboarding helpt je met een visueel online dashboard inzicht en grip te hebben op je belangrijkste KPI's. Een SEO- of Marketing Dashboard geeft je dus snel inzicht in waar bij te sturen en wat goed gaat.

Het bespaart je tijd en moeite omdat je niet al je data uit verschillende bronnen hoeft te halen. Je belangrijkste data heb je in één helder dashboard. Zo houdt je meer tijd over voor de dingen die je leuk vind.

Een dashboard op maat start vanaf €349,-. Nadat we contact hebben gehad en ik jouw organisatie, wensen en doelen leer kennen, kan ik een prijs op maat voor je berekenen.

Laten we aan de slag gaan!

Start vandaag met groeien! Neem direct contact op.

Scroll naar top