Home » SEO diensten » SEO tekstschrijver

SEO Tekstschrijver

Meer bezoekers uit Google, meer leads en meer verkopen? Als SEO tekstschrijver zorg ik voor frisse teksten waarmee je je doelgroep én Google verleidt.

Als SEO tekstschrijver help ik je graag.

Aa...

Waarom een SEO tekstschrijver?

Wil je frisse en prikkelende teksten op je website, maar heb je niet genoeg tijd of skills? Laat mij dan je webteksten schrijven. Dan weet je zeker dat je goede en vindbare teksten krijgt én je bespaart tijd.

Je wilt teksten op je website die;

 • Prikkelen en makkelijk lezen
 • Bezoekers trekken vanuit zoekmachines
 • Verleiden tot actie (leads, aankopen, abonnees)

Daarom schrijf ik teksten die passen bij jouw doelstellingen, je doelgroep en óók door Google leuk gevonden worden. Als Freelance SEO tekstschrijver weet ik als geen ander hoe belangrijk de balans is tussen schrijven voor je bezoeker en schrijven voor Google.

Ik zal dan ook nooit teksten afleveren die volgepropt staan met keywords om maar te scoren in Google, daar wordt namelijk niemand blij van. Ik schrijf in eerste instantie voor jouw doelgroep. Waarbij ik natuurlijk wel altijd zorg dat ze goed vindbaar zijn in Google.

Waarom seo teksten laten schrijven door Niels Eric?

Neem contact op om je project te bespreken. Aan de hand van jouw input maak ik een offerte op maat.

SEO teksten op basis van data

SEO teksten schrijf ik nooit ‘zomaar’. Ik schrijf teksten altijd op basis van zoekwoordenonderzoek en data. Met een zoekwoordenonderzoek weet ik welke zoekwoorden jou het meeste gaan opleveren.

Je wilt namelijk geen tijd en geld verspillen aan zoektermen die relatief weinig bezoekers gaan brengen of niet passen bij hun zoekintentie.

SEO teksten schrijven voor je bezoeker én Google

Zoals ik hierboven al schreef zorg ik dat je teksten krijgt die leuk worden gevonden door zowel je doelgroep als door zoekmachines. Deze gouden combinatie is ontzettend belangrijk voor goed vindbare webteksten.

Ik zal je vertellen waarom. Op het moment dat je een tekst puur op je doelgroep richt kan het voorkomen dat die tekst ontzettend lekker leest, maar eigenlijk helemaal niet goed vindbaar blijkt te zijn óf niet aansluit bij de zoekintentie van je doelgroep. Dat is dus een gemiste kans en zonde van de moeite die je erin stak.

Andersom komt natuurlijk ook voor. Je tekst is overgeoptimaliseerd voor zoekmachines, waardoor de tekst onprettig leest en geen goede ervaring biedt voor je bezoeker.

Beide voorbeelden komen (helaas) vaak voor en zorgen er regelmatig voor dat websites niet goed vindbaar zijn of dat je niet uit je website haalt wat je voor ogen hebt.

Als SEO specialist weet ik die balans perfect te vinden en dit zorgt ervoor dat je teksten lekker lezen én goed vindbaar zijn. Daarbij richt ik mij op jouw doelgroep en haar zoekintentie (informeren, kopen, vergelijken etc.).

SEO tekstschrijver inhuren | Website teksten laten schrijven - seo specialist utrecht

Waarom je webteksten laten schrijven door een SEO tekstschrijver?

Als SEO Specialist weet ik die gouden combinatie te vinden van relevante zoekwoorden en lekker lopende teksten. Met relevante zoekwoorden bedoel ik zoekwoorden waar je doelgroep daadwerkelijk op zoekt én die ook nog eens een stroom van bezoekers gaan opleveren. En ja, natuurlijk verdiep ik mij in je organisatie en je doelgroep zodat ik weet wat belangrijk is voor je.

Voor wat voor teksten kun je bij Niels Eric zoal terecht;

 • Blogs laten schrijven
 • Landingspagina’s
 • Teksten voor categorie- en productpagina’s
 • Teksten voor je dienstenpagina’s
 • Uitgebreide cornerstone teksten
 • Jouw ideeën?
Je houd controle over je teksten, dat is wel zo fijn.

Jij bepaalt zelf in hoeverre je controle houdt over de inhoud van je teksten. Ben je bang dat ik wellicht niet over specifieke vak- en productkennis beschik? Of wil je juist teksten die met frisse blik geschreven worden? Beide is mogelijk;

 • Herschrijven of redigeren van bestaande teksten
  Je hebt al teksten die ik voor je ga herschrijven om ze beter leesbaar en vindbaar te maken. Ik optimaliseer dus de teksten die jij zelf al vanuit jouw kennis hebt geschreven. Dit is de goedkopere manier, omdat ik niet van-scratch-af-aan hoef te schrijven én je houdt zelf meer controle.
 • Je laat SEO teksten helemaal door mij schrijven.
  In deze optie schrijf ik je teksten. Natuurlijk bespreken we van te voren welke richting je op wilt qua tone-of-voice, inhoud en taalgebruik.
SEO Specialist Utrecht - Niels Eric

SEO Contentstrategie

Heb je nog geen helder beeld bij de teksten voor je website? Dan kan ik je helpen met een SEO content strategie. Op basis van zoekwoorden- en concurrentieonderzoek kan ik je helpen met een contentstrategie of contentplan. Met een content strategie krijg je duidelijke handvatten om aan de slag te gaan met je content. Zo kan je effectief werken aan je online groei.

Neem gerust vrijblijvend contact met mij op als je hier behoefte aan hebt.

Een SEO tekstschrijver schrijft prikkelende webteksten voor je bezoekers gebaseerd op relevante zoekwoorden. Tegelijkertijd houdt hij rekening met de vindbaarheid van de pagina.

Een SEO tekstschrijver schrijft webteksten die activeren, informeren of overtuigen. Dit op basis van data. Een SEO tekstschrijver helpt je daarnaast om hoger te scoren in Google

SEO teksten zijn teksten die goed en prettig leesbaar zijn voor jouw doelgroep. Deze teksten beantwoorden gericht een zoekvraag van je doelgroep.

 

SEO teksten zijn niet teksten die onprettig lezen omdat ze volgepropt zijn met zoekwoorden. Ik schrijf altijd voor je doelgroep, maar houd daarbij rekening met de vindbaarheid van een tekst voor zoekmachines.

Benieuwd naar jouw kansen in Google?

Neem contact met mij op, dan bekijken we de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Laten we aan de slag gaan!

Start vandaag met groeien! Neem direct contact op.

Scroll naar top