Home » begrippen » Hyperlink

Hyperlink

Een hyperlink is een verwijzing om de gebruiker naar een andere plek te sturen. De meest bekende vorm is een interne link op een webpagina die je naar een volgende pagina brengt. Je vindt hyperlinks niet alleen op websites, want in programma’s als Microsoft Word of in een PDF kun je ook hyperlinks gebruiken.

De meeste hyperlinks op websites zijn opgemaakt in HTML. Het bestaat meestal uit een ankertekst en een url waar de link naartoe verwijst. In html-code ziet dat er zo uit:

<a href="https://nielseric.nl/seo-voor-beginners/">Ankertekst</a>

Gelukkig hoef je in de meeste gevallen zelf niet meer in HTML code te schrijven en kun je gewoon de tekst selecteren en vervolgens een link invoegen.

Ze verbinden het internet

Hyperlinks verbinden pagina’s en websites met elkaar. Zonder hyperlinks zou het internet niet zijn wat het nu is en zouden zoekmachines het wereldwijde niet goed kunnen indexeren.

Dankzij hyperlinks is informatie online makkelijk toegankelijk. Een website zoals Wikipedia zou zonder hyperlinks niet alle informatie aan elkaar kunnen koppelen zoals ze nu doet.

Wat is een hyperlink

Hyperlinks spelen ook een rol bij de werking van zoekmachines. Hoe meer er naar een site of webpagina wordt gelinkt, des te hoger deze vindbaar wordt bij gerelateerde zoektermen in Google. Het actief werven van meer externe links om de positie in zoekmachines te verbeteren heet linkbuilding.

Gratis seo checklist

Download de gratis SEO Checklist ‘Zo kom je hoger in Google’

Hogere posities in Google en meer grip op de ranking van jouw website?
Download deze checklist met concrete SEO tips om hoger in Google te komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top