Home » begrippen » Ubersuggest
ubersuggest seo tool

Ubersuggest

Wanneer je bezig bent om beter vindbaar te worden in Google ga je meestal ook op zoek naar een SEO tool die je daarmee helpt. Je wilt namelijk weten hoe je website ervoor staat en welke zoektermen interessant zijn om je op te richten. Ubersuggest is zo’n tool die je daarbij kan helpen. Wat moet je allemaal weten over Ubersuggest?

Wat is Ubersuggest?

Ubersuggest is een SEO-tool die je op veel vlakken kan helpen om inzicht te krijgen in verschillende aspecten van SEO. De tool is opgericht door Neil Patel, een bekend gezicht in de SEO community met veel ervaring.

De tool was in eerste instantie gratis te gebruiken en richtte zich toen met name op het vinden van nieuwe zoekwoorden. Inmiddels is de tool flink uitgebreid en is het een allround SEO tool geworden in plaats van vooral een tool voor zoekwoordonderzoek. Helaas is de tool inmiddels ook niet meer gratis, maar over de kosten later meer.

Ga naar de Ubersuggest website

Wat kun je met Ubersuggest?

Ubersuggest is in de afgelopen jaren flink doorontwikkeld en is nu als een (bijna) volledige SEO tool te gebruiken. Je kunt met Ubersuggest nu bijvoorbeeld:

 • Backlinks vinden en analyseren
 • Zoekwoordonderzoek doen
 • Organische posities van je eigen site én van je concurrenten zien
 • Een website audit uitvoeren
 • Content ideeën opdoen
 • Chrome extensie

Je merkt al wel dat de tool vrij veel mogelijkheden biedt om meer inzicht te krijgen in je SEO werkzaamheden. Een kanttekening bij deze tool is dat het niet duidelijk is waar de tool zijn data allemaal vandaan haalt. Daarmee is het ook niet duidelijk hoe accuraat ubersuggest is.

Website audit uitvoeren

De website audit die je kunt uitvoeren met Ubersuggest geeft je inzicht in problemen op je website die mogelijk de vindbaarheid negatief beïnvloeden. Denk hierbij aan je website snelheid en de Core Web Vitals, de url, meta titels en omschrijvingen en ga zo door.
De site audit van ubersuggest is prima te gebruiken en probeert zoveel mogelijk voor je te denken. Dat is precies waar je naar mijn mening voor moet uitkijken. Elke site is anders en bij elke site zijn andere prioriteiten belangrijker. Een tool blijft dan een tool die zo is geprogrammeerd.

Wil je een geavanceerde seo audit? Laat mij dan een uitgebreide seo analyse uitvoeren. Ik check je website op ruim 100+ punten of analyseer waarom je verkeer bijvoorbeeld plotseling is gezakt of waarom pagina’s maar niet willen scoren in Google.

Zoekwoordonderzoek doen

Met de zoekwoorden tool van ubersuggest kun je zien voor welke zoekwoorden je site rankt op dat moment én je kunt nieuwe zoekwoordideëen opdoen. Je kunt bijvoorbeeld vergelijkbare websites als de jouwe vinden.

Je krijgt dan naast de zoekwoorden ook te zien wat het geschatte zoekvolume per maand is, wat de trend van het zoekwoord is (seasonality) en wat de zoekwoordmoeilijkheid voor die term is.

Concurrentie onderzoek doen

De keyword module van Ubersuggest laat je ook eenvoudig deze data voor websites van je concurrenten zien. Zo kun je zoekwoorden ontdekken waar je concurrentie op scoort en je kunt zien op welke zoekwoorden de concurrentie veel verkeer binnen haalt.

Het is helaas geen volledige keyword gap analyse waarbij je de zoektermen voor meerdere concurrenten kunt vergelijken met je eigen site in één overzicht. Hier heb je toch tools als Semrush, Mangools of seo powersuite voor nodig.

De backlink module van ubersuggest laat je zien welke backlinks jouw site momenteel heeft. Backlinks zijn andere websites die naar jouw website linken. Je krijgt een helder overzicht met de basisinformatie over de backlinks, de domein autoriteit en de top ankerteksten. 

Je kunt hier ook nieuwe backlink kansen vinden. Dit is vaak een tijdrovend proces en het actief verkrijgen van backlinks (ook wel linkbuilding genoemd) wordt steeds moeilijker. Deze tool helpt je om webpagina’s te vinden die aansluiten bij jouw website of die al naar concurrenten linken, maar niet naar jouw site.

Gratis Ubersuggest chrome extensie

Ubersuggest biedt ook een gratis extensie aan voor Google Chrome. Deze extensie biedt veel waarde en je hoeft er dus niet voor te betalen. De extensie kun je op een willekeurige webpagina openen om gegevens in te zien van die website, dit kan dus zowel je eigen website of die van je concurrentie zijn.

De chrome extensie van ubersuggest heeft vier modules:

 • Domeinoverzicht
 • Keywords op verkeer
 • Backlinks
 • SEO analyse

De informatie die je krijgt gaat niet heel erg diep, maar helpt je wel om een globaal overzicht te krijgen van je eigen en concurrerende websites. Zo blijft het keywordoverzicht redelijk beperkt. Als je meer informatie wilt zien dan wordt je doorverwezen naar de betaalde variant.

Bekijk de ubersuggest chrome extensie

Ubersuggest chrome extensie

De voordelen van Ubersuggest

Ubersuggest maakt de basis van SEO inzichtelijk en makkelijker. De tool is inmiddels vrij uitgebreid, maar wanneer je serieus met SEO bezig bent dan schiet deze tool tekort.

Voordelen van Ubersuggest zijn:

 • Duidelijke en heldere overzichten
 • Maakt de basis van SEO inzichtelijk
 • De tool is niet al te duur
 • De zoekwoorden module is uitgebreid en biedt veel waarde
 • De site audit is erg gebruiksvriendelijk en probeert je te helpen
 • De tool is beschikbaar in het Nederlands

De nadelen van Ubersuggest

Ubersuggest biedt veel waarde voor de prijs, helemaal voor als je net met SEO begint. Toch zijn er ook nadelen aan deze tool, het is ook belangrijk om deze te kennen voor je met Ubersuggest aan de slag gaat.

Nadelen van Ubersuggest zijn:

 • Niet geschikt voor als je serieus met SEO aan de slag wilt gaan, blijft redelijk basic.
 • De tool is niet gratis
 • Niet duidelijk waar de data precies vandaan komt en hoe accuraat het is.
 • De zoekwoord data komt uit de Google zoekwoordplanner
 • De data loopt soms achter op de werkelijkheid
 • Niet geschikt voor grote websites, met name voor kleine websites met minder dan 50 pagina’s.

Is Ubersuggest gratis?

Ubersuggest is niet meer gratis. Sinds 2020 is deze seo-tool een betaalde tool geworden. Ubersuggest kost momenteel €29 per maand. Voor dit bedrag krijg je als je begint met SEO wel veel waarde en uitleg over de punten die in de tool naar voren komen.

Gaat Ubersuggest je helpen met je SEO?

Mijn advies is om deze tool vooral aan te schaffen als je net begint met SEO en een niet al te grote website hebt. De tool gaat niet ver genoeg om grote projecten goed te kunnen managen. Wanneer je een grotere website of webshop hebt kunnen vraagt dit vaak om meer kennis van zaken dan deze tool aankan. Is dat jouw situatie? Denk er dan aan om je seo uit te besteden aan een seo specialist. 

Is Ubersuggest het geld waard?

Ubersuggest is met €29 per maand niet erg duur en helpt beginners om de basis van SEO te begrijpen. Heb je een kleine website en begin je net, dan kun je met deze tool prima uit de voeten. Wil je meer kunnen, ben je al verder met SEO of is je website flink aan het groeien? Dan adviseer ik eerder een tool zoals SEO powersuite. Deze tool is niet veel duurder per jaar en biedt meer een nauwkeurigere data én veel meer mogelijkheden om echt de diepte in te duiken. Dat mist helaas momenteel nog in Ubersuggest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top